Приведен криминалец баран со потерница за пет години затвор

Денеска (06.01.2021) во 17:15 часот во Скопје полициски службеници од Секторот за меѓународна соработка -Отсек за потрага врз основа на издадена потерница од Основен суд -Скопје 1 го привеле И.Б. (38) од Скопје, кој се барал за издржување на казна затвор од 5 години вв чл.215 ст.1 од КЗ на РСМ. Лицето ќе биде предадено на казнено поправна установа.