Приведен криминалец од Скопје баран со потерница

Денеска (08.12.2020) во 09.00 часот полициски службеници од Секторот за меѓународна полиsциска соработка – Отсек за потраги го привеле Д.Т.(32) од Скопје, кој се барал со потерница од Казнено-поправна установа Затвор – Скопје, осуден на казна затвор од две години и осум месеци, по чл.378 и чл.241 од Кривичниот законик на Република Северна Македонија. Лицето е спроведено во Казнено-поправната установа Затвор – Скопје.