Приведени криминалци барани со потерница, за затворска казна до 12 години

Денеска (21.01.2021) полициски службеници од Секторот за внатрешни работи Битола и Одделeнието за внатрешни работи Прилеп по распишана потерница на Основен суд Битола, ги приведоа А.А.(30) и П.С.(36). А.А. се барал за издржување на затворска казна од 12 години, а П.С. за година и шест месеци. Лицата се спроведени во Казнено-поправна установа Битола за издржување на затворската казна.