Приведено лице за доиздржување на затворска казна

На 18.11.2020 во 21.00 часот од страна на полицициски службеници од СВР Штип е лишен од слобода Г.Т.(35) од с.Долни Балван, по распишана потерница за дозидржување на казна затвор за повеќе кривични дела од областа на имотните деликти – тешки кражби и кражби.

Г.Т. е спроведен во Казнено-поправната установа Затвор – Струмица за доиздржување на затворската казна во времетраење од речиси 10 месеци.