Програма за одбележување на 24ти мај – Денот на Свети Кирил и Методиј

Во лулката на словенската писменост – древниот Охрид ќе се одбележи Денот на нашите духовни татковци, сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј.

Програма на чествувањето на 24.05.2019

19:00- Полагање цвеќе на споменикот на Св. Кирил и Методиј во градскиот парк

19:30 – Културна програма во црквата св. Софија

21:30 – Коктел во предворјето на црквата св. Софија