Пронајден леш во атарот на селото Рамне

На 29 ноември оваа година, од страна на случаен минувач, во месноста „Водејнци“ атар на охридското село Рамне, пронајден е леш во фаза на распаѓање. По добивање на информацијата, а по овластување на Јавен обвинител, извршено е обезбедување на местото на настанот а потоа извршен e увид.

По наредба на Јавен обвинител, денеска ќе се врши одбукција во судска медицина при Медицинскиот центар во Битола. СВР Охрид презема мерки за расчистување на случајот.