Пронајдена артилериска граната од Првата светска војна во Баир – битолско

Денес (11.09.2019) во 10:45 часот, во Баир, Битолa покрај магистралниот пат Битола-Прилеп, при изведување градежни работи, пронајдена е артилериска граната 75 мм од Првата светска војна.

Истата од пиротехничар од ПОЗС Битола е подигната и пренесена на безбедна локација.