Пронајдени две стари гранати на брегот на Охридското Езеро, кај струшкото село Калишта

На 29.06.2022 во ОВР Струга било пријавено дека на брегот на Охридското Езеро, кај струшкото село Калишта, биле пронајдени две стари гранати. Увид и обезбедување на местото извршиле полициски екипи, а гранатите ќе бидат подигнати во текот на денот од претставник на Дирекцијата за заштита и спасување.