15/07/2024
Охрид

Протоколарна средба на градоначалникот Георгиески со бугарскиот амбасадор

Бугарскиот амбасадор во нашата земја, Ангел Ангелов, беше примен од в.д. градоначалникот Константин Георгиески. На средбата градоначалникот Георгиески го запозна со актуелностите и активностите на Општина Охрид, во пресрет на летната сезона.

На средбата беа потврдени добрите односи меѓу двете земји и подготвеноста за нивно продлабочувње и унапредување во сите области.