Прва награда за ученик од ОУ „Живко Чинго“ на Литературниот конкурс по повод Св.Климент Охридски

По повод Патрониот празник на градот Охрид, „Св.Климент Охридски“, на ученикот Кирил Шапкароски III-A  одделение од ОУ „Живко Чинго“ Велгошти, му е доделена прва награда на Литературниот конкурс со песната „Охриде“, под менторство на одделенскиот раководител, Љубица Ангелоска-Кркачоска.