Резултати од Шаховските првенства за млади на РС Македонија за 2021

Шаховската федерација на Македонија, од 19-28 јуни 2021 година, во Струга, ги организираше Поединечните првенства на РС Македонија за млади за 2021г. Технички организатор е Шаховски клуб Прилеп од Прилеп.

На првенствата за млади на РС Македонија за 2021г пријавени беа вкупно 91 млади шахисти (девојчиња и момчиња во категории G8, G10, G12, G14, G16, U8, U10, U12, U14, U16 и U18).

Младите шахисти од ШК Ласкер Охрид на Поединечните првенства за млади на РС Македонија за 2021 ги постигнаа следните резултати:

Зимоски Надалина (G8) второ место – сребрен медал,
Котушеска Јована (G10) трето место –бронзен медал,
Лушеска Емилија (G12) второ место – сребрен медал,
Лушеска Елена (G14) трето место – бронзен медал,
Пуроски Давид (U12) 6 место во кадегорија од 12 млади шахисти,
Матески Стефан (U14) 4 место во кадегорија од 10 млади шахисти ,
Николовски Михаил (U14) 6 место во кадегорија од 10 млади шахисти ,
Матески Јулиан, (U16) 10 место во кадегорија од 16 млади шахисти,
Николовски Бранко Никола (U16) 11 место во кадегорија од 16 млади шахисти ,
Лушески Константин (U16) 8 место во кадегорија од 16 млади шахисти
Николов Никола (U18) 9 место во кадегорија од 12 млади шахисти.

ШК Ласкер Охрид финансиски е подржан од Општина Охрид, Су Хотел Охрид и Рентакар Ескапе Охрид.

Во продолжение комплетните пласмани по категории

Постигнати резултати на Поединечните првенства на Македонија за 2021:

Категорија G08 год.
1. Велева Илијана Ш.К. Прилеп од Прилеп
2. Зимоски Надалина Ш.К. Ласкер од Охрид
3. Манчевска Бојана Ш.К. Алкалод од Скопје

Категорија G10 год.
1. Смилевска Наде Ш.К. Стево Патако од Битола
2. Лукановска Исидора Ш.К. Гамбит Ассеко-СЕЕ од Скопје
3. Котушеска Јована Ш.К. Ласкер од Охрид

Категорија G12 год.
1. Огњановска Делфина Ш.К. Гамбит Ассеко-сее од Скопје
2. Лушеска Емилија Ш.К. Ласкер од Охрид
3. Велкоска Ивана Ш.К. Алкалоид од Скопје

Категорија до G14 год,
1. Жежовска Моника Ш.К. Гамбит -Ассеко-сее од Скопје
2. Давиткова Јована Ш.К. Алкалоид од Скопје
3. Лушеска Елена Ш.К. Ласкер од Охрид

Категорија до G16 год,
1. Зрмановска Михаела Ш.К. Гамбит -Ассеко-сее од Скопје
2. Ајрадиноска Инџи Ш.К. Гамбит -Ассеко-сее од Скопје
3. Велева Теодора Ш.К. Прилеп од Прилеп

Категорија до U08 год
1. Зафиров Марко Ш.К. Гамбит -Ассеко-сее од Скопје
2. Симоноски Лука Ш.К. Алкалоид од Скопје
3. Диванисов Матеј Гамбит -Ассеко-сее од Скопје

Категорија до U10 год
1. Петровски Никола Ш.К. Центар од Скопје ,
2. Стефаноски Даниел Ш.К. Гамбит -Ассеко-сее од Скопје
3. Крстевски Павел Ш.К. Гамбит -Ассеко-сее од Скопје

Категорија до U12 год
1. Калин Андреи Ш.К. Центар од Скопје,
2. Николовски Кирил Ш.К. Алкалоид од Скопје
3. Иванов Андреј Ш.К. Алколоид од Скопје

Категорија до U14 год
1. Златков Антон Ш.К. Центар од Скопје ,
2. Фармакоски Георг Ш.К. Алкалоид од Скопје
3. Павкоски Никола Ш.К. Алколоид од Скопје

Категорија до U16 год
1. Звездакоски Матеј Ш.К. Алкалоид од Скопје
2. Петрески Леонид Ш.К. Центар од Скопје
3. Велкоски Стојан Ш.К. Алкалоид од Скопје

Категорија до U18 год
1. Ефтовски Матео Ш.К. Алкалоид од Скопје
2. Јорданов Михаел Ш.К. Алкалоид од Скопје
3. Христовски Марјан Ш.К. Стево Патако од Битола

Сите информации за претстојните натпревари може да ги најдете на: http://laskerohrid.weebly.com/ како и на https://chess-results.com/tnr562615.aspx?lan=1&art=4&flag=30