Се одржа 21-виот главен координативен кризен штаб

21 главен координативен кризен штаб предводен од претседателот на Владата на Република Северна Македонија Оливер Спасовски, во присуство на ресорните министерства кои реферираа за актуелните мерки кои Владата ги имплементира во насока на заштита и превенција од ширење на коронавирус.  

На состанокот реферираа и преставникот на ЗЕЛС, како и претставниците на Дирекцијата за заштита и спасување, Центарот за управување со кризи.