Сеќавање на роднокрајниот писател Ристо Јованоски по повод 30-годишнината од неговата смрт

НУ Библиотека „Григор Прличев” – Охрид на 22.02.2018 (четврток) во 12:00 часот по повод 30-годишнината од смртта на роднокрајниот писател РИСТО ЈОВАНОСКИ (1952 – 1988) ќе одржи литературен портрет за неговото творештво.

Осврт кон творештвото на авторот – Тоде Илиевски.