Спроведена акциска контрола за возачи кои управуваат возила под дејство на алкохол

На 13/14.01.2021 година, во периодот од 17 до 01 часот, на подрачјето на СВР Охрид спроведена е акциска контрола на возачи кои управуваат возила под дејство на алкохол. Притоа, констатирано е дека седум возачи управувале возила под дејство на алкохол, пет во Охрид и по еден во Струга и Кичево. Тие се исклучени од сообраќај, одземени им се возачките дозволи и против нив ќе бидат поднесени соодветни пријави.