Средба на градоначалникот Пецаков со генералниот конзул на Косово во Македонија

Денес, градоначалникот Кирил Пецаков, оствари  протоколарна средба со Генералниот конзул на Косово Агим Красниќи. На средбата Пецаков беше запознат со работата на конзулатот, кој е  со седиште во Струга. Красниќи му го честиташе изборот на Пецаков за градоначалник и изрази уверување дека во иднина двете институции ќе бидат отворени за соработка.

Генералниот конзулат официјално започнал со работа во септември 2020 година и го покрива југозападниот дел на Македонија.


WebOhrid / 01.02.2022 / Општина Охрид