16/07/2024
Македонија

Средба на МНР Димитров со комесарот за човекови права на Советот на Европа Нил Мужниекс

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров на 31 јануари 2018 година ќе оствари средба со комесарот за човекови права на Советот на Европа, Нил Мужниекс, кој од 28 јануари до 2 февруари 2018 година е во посета на Република Македонија.

На средбата двајцата соговорници ќе разговараат за состојбата со човековите права и слободи, меѓународните обврски на нашата држава на полето на човековите права, како и за актуелните случувања и текот на започнатите реформи во Република Македонија.