Средба на премиерот Заев со раководството на ТАВ

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, придружуван од министерот без ресор, Аднан Ќахил, утрото се сретна со претставници на Групацијата ТАВ, главниот менаџер, Мустафа Сани Шенер, заменик менаџерот Серкан Каптан, генералниот менаџер на ТАВ Македонија, Алп Ер Тунга Ерсој. 

Утврдени се приоритетите и за инвестицијата од 45 милиони евра од концесионерот на аеродромот во Скопје, ТАВ. Парите ќе бидат вложени во значајни проекти за граѓаните на нашата држава.

„Станува збор за инвестиции во градинки, училишта, одводни и канализациски мрежи и локални и регионални патишта, она што им е реално потребно на нашите граѓани. И јас сум искрено задоволен што од оваа инвестиција директна полза ќе почувствуваат граѓаните на Република Македонија“, рече премиерот Заев.

„Имаме договор и со задоволство ќе го реализираме“, рекоа претставниците на ТАВ. 

Претставниците на ТАВ изразија благодарност за добрата соработка со премиерот и новата Влада и поддршка во заложбите за развој на земјата.

„Со самото тоа што посетата на Република Турција ја започнавме синоќа, веднаш по доаѓањето, со вечера со турските бизнисмени, покажуваме дека сме силно определени да ја интензивираме добрата економска соработка меѓу двете држави“, додаде премиерот Заев на средбата.

Премиерот Заев и делегацијата од Македонија по средбата со претставниците од ТАВ го посетија Мавзолејот на Мустафа Кемал Ататурк, каде положи венец и се потпиша во Спомен книгата.

Следуваат средбите со владино-државниот врв во рамки на официјалната посета на премиерот Зоран Заев на Република Турција.