Стипендии за дипломирани студенти од Централна и Источна Европа во Германија

Од Министерството за животна средина и просторно планирање ги информираат сите заинтересирани дека Германската Сојузна Фондација за животна средина и заштита на природата (DBU) распишува конкурс за стипендии за истражувачки проекти и усовршување во областа животна средина и заштита на природата.

Стипендиите се за шест месеци односно една година. Рокот за аплицирање (директно кај организаторот) завршува на 1 август 2018 година.

Повеќе информации: https://www.dbu.de/stipendien_international

flaerzakonkurs