Стружанец дивеел на вакциналниот пункт во Охрид

На 01.07.2021 во 18.30 часот од СРЦ „Билјанини извори“ – вакцинален пункт во Охрид бил приведен С.К.(56) од Струга, затоа што се однесувал агресивно кон полициски службеници и лекари од пунктот кои извршувале службени дејствија. Сочинет е записник за сторени прекршоци по чл.4 и чл.13 ст.2 од ЗППЈРМ.