Свети литургии за празникот Собор на Пресвета Богородица – Втор ден Божик

Утре, на празникот Собор на Пресвета Богородица – Втор ден Божик ќе се служи света архиерејска златоустова литургија во црквата „Света Богородица “-Челница – Охрид, со почеток во 08:45 часот.

Света литургија ќе има и во сите парохиски цркви во Охрид со почеток во 08:30 часот. Во Плаошкиот манастир „Св.Климент и Св.Пантелејмон“ нема да има богослужба тој ден.