Светли четврток

Православните христијани денес го празнуваат Светли четврток. По тој повод ќе се служи литургија во црквата „Св. Јован Богослов“ – Канео, едноцрквие за Охрид, со почеток во 9:00 часот.

Во петок, Источен петок- Балаклија, утрена со Златоустова литургија ќе има во црквата „Св. Богородица“ – Каменско, едноцрквие за Охрид, со почеток во 07:30 часот.