Во двете кризни години, државните институции купиле 142 нови возила за кои платиле 3,6 милиони евра

Денес, 16 март 2022 година, Центарот за граѓански комуникации (ЦГК) ги објави истражувањето и базата на податоци на набавените нови патнички

Read more

Колони автомобили на бензиските пред поскапувањето на горивата

Колони автомобили чекаат ред на бензиските пумпи пред поскапувањето на горивата кое ќе следува по полноќ.  Не се достапни сите

Read more

Задолжително поседување на зимска опрема од 15 ноември до 15 март

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека во периодот од 15 ноември до 15 март задолжително треба да поседуваат

Read more

За една деценија регистрирани дополнителни 150.000 возила, најголем дел половни [инфографик]

Од 350.762 регистрирани возила во 2012 година до 500.633 возила со македонски регистарски таблички лани. За помалку од една деценија,

Read more