Свечена академија во чест на „Св.Климент Охридски – Патрон на градот Охрид“

Централното случување во чест на „Св. Климент Охридски – Патрон на градот Охрид“ беше свечената академија што синоќа се одржа 

Read more

Интернационална онлајн конференција: „Охридска школа за хуманизам – од средновековната доба до денес, во Европа и светот“

Со обраќање на претседателот Стево Пендаровски, утре, на верскиот христијански православен празник Водици – Богојављение, со почеток од 12:00 часот

Read more

Резултати од селектирањето за спортска академија, учебна 2020/21

Во продолжение можете да ги погледнете резултатите од селектирањето за спортската академија, за учебната 2020/21 година: Резултати од Селектирање за

Read more

Светската академија на поезијата при УНЕСКО со поддршка за првиот Балкански детско-младински поетски камп „Ванчо Николески“

Светската академија на поезијата при УНЕСКО (Accademia Mondiale della Poesia), се огласи со поддршка на претстојната манифестација – Првиот Балкански

Read more

Академијата на ФФМ овозможува континуиран развој на младите фудбалери

Академијата во рамки на Фудбалската федерација на Македонија нуди можност за концентрација на талентот на едно место и целосно фокусирање

Read more

Со свечена академија завршени чествувањата за Свети Климент Охридски

Со свечена академија во хотелот Инекс, посветена на заштитникот на Охрид и Патрон на Македонската Православна Црква, Свети Климент Охридски,

Read more