Соработката на Општина Дебрца со невладините организации носи резултати

Градоначалникот на општина Дебрца, Зоран Ногачески оствари средба со претставници од Ботаничкото друштво од Женева. Шеснаесет научници – ботаничари направија

Read more

Градоначалникот Стојаноски се обрати на Конференцијата за блатните екосистеми

Во рамки на годишната конференција на европскиот огранок на Друштвото на научници на блатните екосистеми (SWS) што се одржува во

Read more

Одбележување на Светскиот ден на блатните екосистеми

Постојаниот комитет на Рамсарската конвенција за блатните екосистеми овогодинешниот ден на Светскиот ден на блатни екосистеми го слави на тема

Read more

Одржана работилница во рамки на проектот „Белчишко блато во нашите срца“

Еколошкото друштво „Грашница“ од Охрид во рамките на проектот „Белчишко блато во нашите срца“ финансиран од од проектот CRESSIDA и

Read more