Леон Лекоски го фати светиот крст во Келн, Германија

Празникот Богојавление – Водици, нашите иселеници традиционално го одбележуваат и во Келн, Германија. Таму, меѓу сите учесници најсреќен беше 14-годишниот

Read more

Со почитување на Ковид мерките ќе се одбележи Богојавление – Водици во Охрид

Со почитување и запазување на мерките за заштита од Ковид 19 , ќе биде  одржана  годинешната манифестација посветена  на големиот

Read more

Охрид интензивно се подготвува за големиот христијански празник Богојавление – Водици

Во духот на православието и традицијата, Охрид и годинава на 19-ти јануари ќе биде центар на одбележувањето на големиот христијански

Read more

Во Мешеишта светиот крст во рацете на Јован Тупанчески

Празникот Богојавление-Водици, традиционално, се одбележа и во Општина Дебрца. Во Мешеишта, најбрз и најсреќен беше Јован Тупанчески, Мешеиштанец по потекло, а

Read more