Охрид домаќин на четвртиот меѓународен гастрономски натпревар „ГастроМак 2019“

„Четвртиот Меѓународен Гастрономски Натпревар – „ГастроМак 2019“ годинава за домаќин го има градот Охрид, а мотото што ќе ги екипира

повеќе...

Светски кулинари ќе создаваат врвни специјалитети со локални продукти

Со локални продукти најпознатите  светски  готвачи со Мишелин ѕвезди ќе приготвуваат исклучителни специјалитети кои ќе  се најдат во менијата на 

повеќе...