Трето место за ученичка од „Григор Прличев“ на седмиот меѓународен натпревар „Willkommen“

И оваа година Центарот за странски јазици „Willkommen“ од Краљево а во соработка и поттпомогнати од германско–австрискиот едукативен културен центар

Read more

Наградени ученици од ОУ „Григор Прличев“ на Регионалниот натпревар по германски јазик

На ден 6.4.2019 година беше одржан регионалниот натпревар по германски јазик во ОУ “Кузман Јосифоски Питу“ во Кичево. На натпреварот

Read more

Наставничката по германски јазик Ивана Маховска Шикалеска ја реализира стипендијата во Дрезден како награда од Гете

На почетокот на месец март наставничката по германски јазик Ивана Маховска Шикалеска беше во двонеделна посета во Дрезден, Германија каде

Read more

Донација од Гете Институт за наставата по германски јазик во ОУ „Григор Прличев“

Гете Институт е културна институција на Сојузна Република Германија, која има за цел да го афирмира учењето на германскиот јазик

Read more

Завршна претстава од учениците од летниот камп во организација на Гете- институт

Изминатата недела во Охрид се одржа летен јазично – музички камп по германски јазик во организација на Гете – Институт

Read more

Во Охрид се одржува Летниот камп на партнерските училишта на Гете – Институт

Во Охрид во тек е Летен камп на во организација на Гете-институт Скопје, на кој учествуваат 33 ученици од партнерските

Read more

Успех на ученици од ОУ „Григор Прличев“ на Регионалниот натпревар по германски јазик

На Регионалниот натпревар по германски јазик кој се одржа на 17.3.2018 (сабота), на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ – Скопје, учествуваа

Read more