Одбележани 76 години од формирањето на баталјонот „Мирче Ацев“ на Славеј Планина и во подкараорманското село Годивје

Пред Спомен обележјето на Славеј Планина, местото каде беше и формира, денес, со народен собир, организиран од општинската организација на

Read more

Утре во Годивје ќе се одржи манифестацијата „Ѓомлезијада 2019“

Утре сите патишта ќе водат во црквата Св.Спас, село Годивје, општина Дебрца на манифестацијата „Ѓомлезијада 2019“. Манифестацијата започнува со правење

Read more

Градоначалникот на Општина Дебрца, Ногачески на средба со жителите на Годивје

Градоначалникот на Општина Дебрца, Зоран Ногачески вечерва имаше средба со жителите на Годивје. „Во селската продавница разговаравме за нивните проблеми,

Read more