Обвинение за насипување земја и за загадување на Охридското Езеро

Основното јавно обвинителство Струга поднесе Обвинителен акт против четири лица за узурпација на недвижност и загадување на животната средина и

Read more

Левица: Директорот Алексијоски манипулираше дека нема загадување во Охридското Езеро

Партијата Левица – Локален огранок Охрид испрати соопштение до медиумите во кое стои: „Ја информираме јавноста дека денес добивме одговор

Read more

Млади иноватори работат на решенија за загадениот воздух во и околу училиштата

Млади иноватори на возраст од 13 до 19 години добија по 120,000 денари за реализација на нивните решенија за намалување

Read more

Итно мора да се решава проблемот со загаденоста на водата во селските водоводи

Решавањето на проблемот со загаденоста на водата во селските водоводи, беше тема на денешната средба со претставниците на месните заедници

Read more