Зоолошка градина Скопје – прва институција оспособена за лица со оштетен вид

Денеска, директорот на Зоолошка градина – Скопје, Ѓорѓи Галетановски, одржа работен состанок со директорот на државното училиште за деца и

повеќе...

Лемурите од скопска Зоолошка градина прогнозираа победник на Светското првенство

Постојано слушаме за животни од целиот свет кои предвидуваа победници на светски и европски првенства во фудбал. Најпознат прогнозер беше

повеќе...