Георгиески: Честитки до Пецаков за победата на изборите во Охрид

По завршувањето на Локалните избори 2021 на прес-конференција за медиумите кандидатот за градоначалник Константин Георгиески изјави: „Упатувам честитки до Кирил

Read more

Локални избори 2021 – официјални резултати Дебрца (втор круг)

Во Дебрца од вкупно 4.350 број на избирачи во избирачкиот список на 28 избирачки места, вкупно гласале 2.852 жители, односно излезноста беше 65,56%, од кои 2.782

Read more

ВМРО-ДПМНЕ: Изградба на нови мултифункционални спортски игралишта во Велгошти и Видобишта

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид испрати соопштение до медиумите кое се однесува на проекти (мултифункционални спортски игралишта) предвидени во програмата на д-р

Read more

Пецаков: Проекти за светла иднина во Видобишта, Бараки, Илинден и Црногорци

„За жителите на населбите Видобишта, Бараки, Илинден и Радојца Новичиќ-Црногорци гарантираме проекти за светла иднина.“ – истакна д-р Кирил Пецаков, кандидатот

Read more

Георгиески: Градиме нови пречистителни станици, грижата за Охридското Езеро на највисоко ниво!

„Локалната и централната власт предводена од СДСМ покажа вистинска грижа и презеде конкретни чекори за заштита на Охридското Езеро. Имавме

Read more

Пецаков: Охрид е против власта и вели доста е, сум бил и останувам човек кој ги брани вашите интереси

По повод 23 Октомври – Денот на македонската револуционерна борба, кандидатот за градоначалник д-р Кирил Пецаков од редовите на ВМРО

Read more

Георгиески: Градиме нови плоштади и го враќаме сјајот на охридската чаршија

„Урбана култура“ е еден од клучните проекти во нашата предизборна програма кој наскоро започнува да се реализира. Со овој проект

Read more

Пецаков: Поставување фотоволтаични панели за заштита на животната средина и намалени трошоци за електрична енергија

Кандидатот за градоначалник на општина Охрид од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „Обнова на Македонија“, д-р Кирил Пецаков, денес одржа прес-конференција на

Read more

Георгиески: Ве повикувам да останеме обединети и сплотени во борбата за нашиот Охрид

СДСМ Охрид и коалицијата „Најдоброто за мојата општина“ денес одржа прес-конференција на која се обрати кандидатот за градоначалник, д-р Константин

Read more