Најмалку 50 вреќи ѓубре собраа околу 80 извидници од 23 европски земји, заедно со активисти од Чист Охрид

Околу 80 извидници од 23 европски земји, во заедничка акција со Чист Охрид денеска, еден ден по Меѓународниот ден на

Read more

Одржана извидничка натпреварувачко еколошко едукативна акција „Пролетни бакнежи и прегратки“

На ден 01.06.2019 година се одржа извидничка натпреварувачко еколошко едукативна акција во Скопје насловена како „Пролетни бакнежи и прегратки“ со

Read more

ИЕО „Пионер“ учествуваше на натпреварувачко-хуманитарната акција „Фениксија“ во Прилеп

Во периодот од 03-05.05.2019 година се одржа национална извидничка натпреварувачко-хуманитарна акција во урбана ориентација во Прилеп насловена како „Фениксија“. На

Read more

Претседателот Иванов на отворањето на 12. Македонска национална извидничка смотра во Скребатно

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов се обрати на отворањето на 12. Македонска национална извидничка смотра, што под негово

Read more

Додевски: Извидници ќе ја спасуваат ДЗС (Дирекција за Заштита и Спасување)

Деновиве во охридските портали, имавме прилика да прочитаме дека: “Осумнаесет учесници од девет балкански држави (Македонија, Србија, Црна Гора, Бугарија,

Read more