Изјава на градоначалникот Георгиески за раздолжувањето на Општина Охрид

Градоначалникот Константин Георгиески денеска во изјава за медиумите образложи детали во врска со Предлог – Одлука за долгорочно задолжување на

Read more

Општина Охрид останува посветена на исполнување на препораките на УНЕСКО

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески денеска на прес-конференција ја информираше јавноста во врска со сите преземени мерки и активности во

Read more

Ребаланс на буџетот за исплаќање стари долгови и летен режим на сообраќај согласно препораките на УНЕСКО

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески во изјава за медиумите го образложи ребалансот на буџетот кој денес беше ставен на гласање

Read more

Општинската изборна комисија му го врачи уверението на градоначалникот Константин Георгиески

Во присуство на сите членови, претседателот на Општинската изборна комисија Климент Камнароски, денеска официјално му го врачи Уверението на новоизбраниот

Read more

Стојаноски: Ние сме на иста линија со Здружението „Стар Лагадин“

Во врска со денешниот протест пред Општина Охрид, градоначалникот Јован Стојаноски на прес-конференција изјави дека е на иста страна со

Read more

Одлуките за комунална такса за урбана опрема и промената на тарифите за вода се темелат на важечки законски обврски

Откако советниците на 7-мата Седница на совет дадоа „зелено светло“ за предлог одлучите кои се однесуваат на утврдување на висината

Read more