Македонија со препорака за започнување на пристапните преговори со ЕУ

Република Македонија доби позитивен Извештај за напредокот од Европската комисија, која му предлага на Советот започнување на преговори за членство во Европската

Read more

Работна средба на министрите за надворешни работи на Р. Македонија и Грција во Охрид

Денеска, во Вила Охрид, министерот за надворешни работи, Никола Димитров се сретна со неговиот колега од Грција, министерот Никос Коѕијас.

Read more

Македонците во Бугарија се приклучуваат кон кампањата на ММДЧП „Нашето име е Македонија“

Најновите билборди за „Нашето име е Македонија“ содржат пораки за Македонците во Република Македонија од потчинетите Македонци од Пиринска Македонија,

Read more

Протест „Ние сме Македонија“ на повеќе локации во светот

Непартиското движење #НиеСмеМакедонија организира светски протест на повеќе локации низ светот кои истовремено со Македонците во Македонија ќе го кренат својот глас

Read more

Виножито: Доста е од „кумови“, Република Македонија има име

Партијата на Македонците во Грција, „Виножито“ во своето соопштение вели дека доволно се „кумови“, бидејќи Република Македонија има име. „После

Read more

Европската слободна алијанса се приклучи на повикот на ММДЧП за прекинување на антимакедонските преговори за името

ММДЧП со задоволство објавува дека Европската Слободна Алијанса се приклучи на нашиот повик да се стави крај на антимакедонските преговори

Read more

ММДЧП го осудува усвојувањето на неуставниот Закон за јазици и бара реакција од претседателот Иванов

Македонското меѓународно движење за човекови права го осудува изгласувањето на Законот за јазиците во македонското Собрание од 11 јануари, 2018

Read more