Левица поднесе иницијатива за изработка на физибилити студија за основање на ЈП кое ќе произведува електрична енергија

На 23.09.2022 година, советникот на Левица – Виолета Аврамоска до Претседателот на Совет на Општина Охрид поднесе иницијатива за изработка

Read more

Прифатена иницијативата на Левица за двосменско работење на градинките во Охрид

Партијата Левица – Локален огранок Охрид испрати соопштение до медиумите во кое стои: „На состанокот кој советничката на Левица, Виолета

Read more

„Охрид пред сè“ – формиран Иницијативен одбор на независни кандидати за претстојните локални избори

Во однос на претстојните локални избори, во општина Охрид е формиран „Охрид пред сè“ – Иницијативен одбор за подготовка и

Read more

ЛДП со иницијатива за изнаоѓање решение за лицата со инвалидитет за користење на плажа на Градскиот кеј

ЛДП Охрид покренува иницијатива до Советот на општина Охрид за изнаоѓање на решение за пристап на лицата со инвалидитет за

Read more

Иницијатива за прогласување на Национален парк Јабланица

Утре во просториите на Општина Струга, ќе биде потпишана Иницијатива за заштита на Планината Јабланица преку прогласување на планината за

Read more