ФИТР Креатон – До 10.000 евра за дигитални решенија наменети за полесно справување и надминување на последиците од Ковид 19

Креативни алатки и решенија за онлајн и интерактивни активности или анимација наменети за различни категории на граѓани се предлог проекти

Read more

ФИТР: Поради голем интерес кај младите продолжен рокот за аплицирање на јавниот повик за „старт-ап“ и „спин-оф“ компании

Поради зголемениот интерес, особено од студенти и млади од целата држава, рокот за аплицирање за јавниот повик за кофинансирани грантови

Read more

Млади иноватори работат на решенија за загадениот воздух во и околу училиштата

Млади иноватори на возраст од 13 до 19 години добија по 120,000 денари за реализација на нивните решенија за намалување

Read more