СВР Охрид со засилени контроли во текот на престојниот празничен викенд

Според статистичките податоци на МВР, во изминатото деноноќие, на подрачјето на СВР Охрид, полициските службеници констатирале 94 прекршоци за неносење

Read more

Инспекциски контроли на угостителските објекти во Охрид

Денеска во дел од охридските угостителски објекти беше спроведена заедничка координирана акција помеѓу Комуналните инспектори на Општина Охрид, Инспекторите на

Read more

СВР Охрид со интензивни мерки и контроли за елиминирање на нелегална трговија со пиротехнички средста

Со цел елиминирање на нелегалната трговија со пиротехнички средста и спречување на несаканите последици од нејзино користење во текот на

Read more