Поранешниот директор на „Завод за здравствена заштита“ запишал постдипломски студии на сметка на ЈЗУ

Поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „злоупотреба на службена положба и овластување“, СВР Охрид, до надлежното Јавно

Read more

Кривична пријава за поранешен потпретседател на Црковен одбор во црквата „Свети Ѓорѓија“ Врбјани

Поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „затајување”, СВР Охрид поднесе кривична пријава против Г.П.(66) од Охрид. Тој,

Read more

Кривична пријава за 4 лица од Лабуништа кои извршиле тешка кражба

Поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „тешка кражба“, полициската станица од Дебар поднесе кривична пријава против А.Ш.(26),

Read more

Две лица од Подгорци набавиле мобилни телефони со фалсификувани документи

Поради постоење основи на сомнение за сторени казнени дела „посебни случаи на фалсификување исправи“ и „употреба на исправа со невистинита

Read more