ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид со честитка по повод Курбан Бајрам

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на сите припадници од исламска вероисповед им го честита празникот Курбан Бајрам. „Курбан Бајрам е празник на

Read more

Градоначалникот Георгиески упати честитка по повод Курбан Бајрам

По повод верскиот празник Курбан Бајрам, градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески упати честитка до сите граѓани од муслиманска вероисповед.  –

Read more

ЦИВИЛ апелира за придржување кон мерките за заштита од коронавирусот за време на Курбан Бајрам

Муслиманите слават Курбан Бајрам, еден од двата најсвети верски празници за муслиманите. Тоа е празник на жртвувањето, но и на

Read more

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид со честитка по повод празникот Курбан Бајрам

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на сите верници од исламска вероисповед им го честита празникот Курбан Бајрам. „Курбан Бајрам е празник кој

Read more

Започна славењето на Курбан Бајрам во Охрид

Граѓаните од муслиманска вероисповед, денеска по посетата  на џамииите на  бајрамската молитва  и гробиштата на починатите, традиционално го организираа обичајот

Read more

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид со честитка по повод Курбан Бајрам

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува честитки до сите граѓани од исламска вероисповед по повод празникот Курбан Бајрам. „Курбан Бајрам е „празник

Read more

Градоначалникот Стојаноски со честитка за Курбан Бајрам

Градоначалникот Јован Стојаноски на граѓаните од муслиманска вероисповед им го честита големиот верски празник Курбан Бајрам. „Почитувани сограѓани од муслиманска

Read more