Левица: Ужасна состојба во дворот на инфективното одделение во Охрид

„До политичката партија  Левица ЛО Охрид пристигнаа разочарувачки фотографии од градската болница, односно од дворот пред влезната врата на одделот за

Read more

Левица: Со каков квалитет и со колкава стручност се асфалтираат улиците во Охрид?

„Сведоци сме на забрзани градежни работи на Локалната самоуправа во Охрид. Веројатно градоначалникот и владејачката СДСМ веќе ја започнаа предизборната

Read more

Левица: Барање до Општина Охрид за доставување на документација за износот по кој се набавени 10 типизирани куќарки

Политичката партија Левица поднесе Барање за пристап до информации од јавен карактер до Општина Охрид и ЈП ,,Градски пазар” –

Read more

Левица: Кога МОН планира да го објави списокот за социјална поддршка на 400 ученици во средните училишта?

„Министерството за образование и наука се’ уште го нема ЈАВНО објавено списокот за СОЦИЈАЛНА ПОДРШКА на четиристотини ученици во средните

Read more

Левица со честитка по повод 7-ми Ноември – Денот на ослободувањето на Охрид

Охриде, честит 7 ноември – денот на ослободувањето од фашистичкиот окупатор.  ,,Многу студено ноемвриско утро, 1944 година, спроти Митровден. Ноемвриско

Read more