Бронзен медал за Андреас Трајковски на Балканијадата во Истанбул

На 27-та Балканијада, која викендов се оддржа во Истанбул, нашиот репрезентативец Андреас Трајковски на своето деби за македонската репрезентација го

Read more

Сребрен медал за Дејан Георгиевски на ОИ Токио 2020

Дејан Георгиевски, новиот македонски херој е освојувач на сребрен Олимписки медал од Олимписките игри Токио 2020, најголемиот Олимписки и спортски

Read more

Златниот медал „Блаже Конески“ за професор Јуми Накаџима од Јапонија

Во посета на Македонската академија на науките и уметностите, престојуваше професор Јуми Накаџима, истакнат јапонски славист и македонист, добитник на

Read more

Главниот извршен директор на ТАВ, Сани Шенер, одликуван со Медал за заслуги за Македонија од претседателот Иванов

Главниот извршен директор на ТАВ Аеродроми и Претседател на Управниот одбор, Сани Шенер, беше одликуван со Медал за заслуги за

Read more