Петнаесеттиот годишен работен состанок на Министрите за земјоделство од Југоисточна Европа ќе се одржи во Тирана

Министерството за земјоделство и рурален развој на Република Албанија и Постојаната работна група за регионален рурален развој (СВГ) во Југоисточна

Read more

Министрите Царовска и Филипче го презентираа планот и протоколите за почеток на училишната година

Министерката за образование и наука Мила Царовска и министерот за здравство Венко Филипче денесka на прес-конференција ги соопштија одлуките кои

Read more

Охрид домаќин на министерска средба за спроведување на акции/мерки според одлуката на УНЕСКО

Денес, Охрид, беше домаќин на трилатерална средба помеѓу министрите за култура на Република Македонија, Албанија и Црна Гора, на која

Read more

Министерска средба во Охрид „Спроведување на акции /мерки според одлуката на  Комитетот за светско наследство на УНЕСКО“

Утре во Охрид ќе се одржи Министерска средба „Спроведување на акции /мерки според одлуката на  Комитетот за светско наследство на

Read more

Работна средба на министрите за надворешни работи на Р. Македонија и Грција во Охрид

Денеска, во Вила Охрид, министерот за надворешни работи, Никола Димитров се сретна со неговиот колега од Грција, министерот Никос Коѕијас.

Read more

Работна средба на министрите за надворешни работи на Македонија и Грција, Димитров и Коѕијас во Охрид

На 12 април (четврток) 2018 година во Охрид, министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров, ќе оствари работна

Read more

Средба на министерот Спасовски со министерот за внатрешни работи на Албанија

Министерствата за внатрешни работи на Република Македонија и Република Албанија имаат одлична соработка и таа во наредниот период дополнително ќе

Read more

Министрите за дијаспората на Македонија, Албанија и Косово одржаа трилатерална средба во Охрид

Министрите за дијаспората на Македонија, Албанија и Косово, Едмонд Адеми, Пандели Мајко и Дардан Гаши одржаа трилатерална средба во Охрид.

Read more