Даниел Димевски – нов претседател на Олимпискиот комитет на Северна Македонија

Даниел Димевски е нов претседател на Олимпискиот комитет на Северна Македонија. Тој, на тајно гласање, доби 30 гласа, а против

Read more

Дефинирани идните чекори и активности околу изградбата на Домот на спортовите и Олимпискиот дом на МОК

Во просториите на Владата на Р.С. Македонија, денеска, се одржа работна средба со учесниците во изградбата на Домот на спортови

Read more

Македонските олимпијци подготвени за зимските Олимписки игри ПјонгЧанг 2018

Денес, во просториите на Македонскиот олимписки комитет се одржа церемонијата на свечено испраќање на македонските спортисти кои ќе настапат на

Read more

Олимписка обука за напреден спортски менаџмент во Охрид

Општина Охрид во соработка со Македонскиот олимписки комитет и Националните спортски федерации, денес организира еднодневен семинар за напреден спортски менаџмент.

Read more

МОК потпиша договори за финансирање на спортистите – кандидати за ОИ Токио 2020

Денес, 12 (дванаесет) македонски спортисти, потпишаа договори (Олимписка стипендија) со претседателот на Македонскиот олимписки комитет, Васил Тупурковски, според кој, до

Read more

МОК издаде нова едукативна книга „Менаџмент на олимписки спортски организации“

Во рамките на Обуката за напреден спортски менаџмент на Македонскиот олимписки комитет, МОК за членовите/кандидатите кои ја посетуваат оваа обука,

Read more