МОН: Започна развој на целосно нов концепт за наставни и дидактички материјали

Министерството за образование и наука формираше работна група којашто развива концепт за целосна и суштинска промена на наставните и дидактичките

Read more

Платформата schools.mk може да работи на скоро сите компјутери, мобилни или таблети купени во последните 3 години

Пред почетокот на новата учебна година во време на ковид-19, многумина родители последните денови од септември, наместо да купуваат прибор

Read more

Царовска се сретна со средношколците и родителите: Нудиме комбиниран модел за почеток на наставата

Mинистерката за образование и наука Мила Царовска денес попладне на два одделни состанока се сретна со претставници на Сојузот на

Read more

Покана до наставниците за доставување предлози и коментари за новите наставни програми

За да обезбедиме квалитетен ран детски развој и да изградиме ефикасен и ефективен воспитно образовен систем со добра и силна

Read more

Ноември – Месец на науката 2017 повторно во знакот на учениците од ОУ „Христо Узунов“

Престижната манифестација „Ноември – Месец на науката 2017 година“ која оваа година се одржува по втор пат, овојпат во организација

Read more