НовАсном присуствуваше на отворањето на Македонскиот клуб „Никола Вапцаров“ во Благоевград

„Под силно полициско обезбедување, организацијата НовАсном денеска беше во Благоевград рамо до рамо со нашите пријатели и роднини од Пиринска

Read more

НовАсном: Францускиот предлог се базира на предавничките политики на македонските политички елити

Организацијата НовАсном смета дека францускиот предлог за т.н. деблокада на почетокот на преговорите за членство на Македонија во ЕУ, е штетен

Read more

НовАсном се залага за почитување на суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина

„Организацијата НовАсном интензивно ја следи ситуацијата во Украина и искрено жалиме за изгубените човечки животи, за илјадниците бегалци, за уништувањето

Read more

НовАсном: Прво признавање на Македонците во Бугарија па нов добрососедски договор

„НовАсном претставува организација која ги поддржува меѓународните договори што одат во прилог на зачувување на мирот, стабилноста и просперитетот на

Read more