Протоколарна средба на градоначалникот Пецаков со американската амбасадорка Кејт Мари Брнз

Градоначалникот Кирил Пецаков, денес, оствари протоколарна средба со Амбасадорката на Соединетите Американски Држави, Н.Е. Кејт Мари Брнз. На средбата се

Read more

Одржана конститутивната седница на Советот на општина Охрид

Денес во зградата на локалната самоуправа се одржа Конститутивната седница на Советот на Општина Охрид. На Седницата беа верификувани мандатите

Read more

Сашо Донев избран за претседател на Советот на општина Охрид

Денес на конститутивната седница на Советот на општина Охрид, за претседател на општинскиот совет беше избран Сашо Донев. „Денеска од

Read more

Кирил Пецаков ја презеде функцијата Градоначалник на Охрид

Во Општина Охрид, денес, официјално беше извршено примопредавањето на фукцијата градоначалник меѓу новоизбраниот градоначалник Кирил Пецаков и досегашниот Константин Георгиески.

Read more

Јавен оглас бр. 01/2021 за добивање на дозволи за вршење на дополнителен сезонски превоз на патници

Врз основа на Одлуката за вршење општински линиски превоз на патници во Општина Охрид бр. 08–7951/10 донесена на седницата на Совет  одржана на ден 11.06.2015 година, Oпштина

Read more