Општина Охрид и оваа година ќе се вклучи во најголемата светска еколошка акција „Часот на планетата Земја“

Утре на 27.03.2021 година (сабота) во периодот од 20.30 до 21.30 часот ќе бидат исклучени светилките на следните репрезентативни локации,

Read more

Градоначалникот Георгиески оствари средба со организаторите на „Бич филм фестивал Охрид“

Во просториите на општина Охрид, денес, градоначалникот Константин Георгиески оствари средба со организаторите на Фестивалот на нов европски филм „Бич

Read more

Јавен повик за субвенционирање на граѓаните за набавка на модерен систем за затоплување – инвертер клима уред за 2021 година

Согласно Програмата за заштита на животната средина и природата за 2021год. за субвенционирање на граѓаните за набавка на модерен систем

Read more

Педесет и седмата седница на Советот на општина Охрид ќе се одржи онлајн преку интернет платформата ЗУМ

Веќе закажаната 57 Седница на Советот на Општина Охрид за 15 март, ќе се одржи без физичко присуство на советниците.

Read more

Општинската зграда затворена за физички посети на странки

Поради актуелната состојба со корона вирусот КОВИД 19 и зголемениот број на заболени на подрачјето на Општина Охрид, по налог

Read more