Положено цвеќе пред спомен обележјето на Илинденците во Велгошти

Во очи на празникот, традиционално и годинава со полагање свежо цвеќе пред споменикот на Илинденците во селото Велгошти започна одбележувањето

Read more

17 Политички партии потпишаа Декларација за приоритетно донесување на Законот за недискриминација

Декларацијата за приоритено донесување на Законот за спречување и заштита од дискриминација ја потпишаа 17 политички партии. Политичките партии кои

Read more

ЦИВИЛ бара од политичките партии да ги почитуваат мерките за заштита од коронавирусот, а не да ги злоупотребуваат за политички рејтинг

ЦИВИЛ бара од политичките партии да ги почитуваат мерките и препораките на Владата за справување со КОВИД-19 и спречување на

Read more

Медијаторот Метју Нимиц утре во посета на Република Македонија

Утре (четврток), 1 февруари 2018 год, личниот пратеник на Генералниот секретар на ОН, амбасадорот Метју Нимиц, ќе оствари посета на

Read more