Чист Охрид: И по една година, велосипедските ленти во Охрид без пластични столпчиња

„Претходната година во периодот од јуни до септември, неколку улици во Охрид како „Питу Гули“, „Сирма Војвода“, „Карпош Војвода“, „АСНОМ“,

Read more

Паркирано возило ја блокира велосипедската патека на „Туристичка“

Непрописно паркирано возило на велосипедска патека денес околу 11:00 часот на булеварот „Туристичка“ во Охрид. „Ајде, вози сега со точак.“

Read more

Градоначалникот Георгиески на разглед на патеката што води од Саат кулата до Горна Порта

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески заедно со претставници од Амбасадата на Швајцарија и од Центарот за развој на Југозападниот плански

Read more

Започна изградбата на патеката од Саат кулата до старото училиште „Св.Климент Охридски“

Во рамките на проектот за подобрување на патната инфраструктура во Југозападниот плански регион финансиран од Министерството за локална самоуправа, денеска

Read more