Свети Павле Исповедник, патријарх Цариградски

Свети Павле Исповедник, патријарх Цариградски Кога блажениот патријарх Александар лежеше на смртна постела, ужалените верни го прашуваа кого го остава

Read more

Пренос на моштите на Свети Никифор, патријарх Цариградски

Пренос на моштите на Свети Никифор, патријарх Цариградски Управуваше мудро и ревносно со Светата Црква како најголем цариградски архипастир. Кога

Read more

Св. апостол Јаков, брат Господов и Свети Игнатиј, патријарх Цариградски

Св. апостол Јаков, брат Господов Се нарекува брат Господов затоа што му беше син на праведниот Јосиф, свршеникот на Пресвета

Read more

Свети Јаков, епископ и Исповедник и Свети Тома, патријарх Цариградски

Свети Јаков, епископ и Исповедник Не се знае ни местото на неговото раѓање ни местото на неговото епископство. Се знае

Read more

Свети Павле Исповедник, патријарх Цариградски

Свети Павле Исповедник, патријарх Цариградски Кога блажениот патријарх Александар лежеше на смртна постела, ужалените верни го прашуваа кого го остава

Read more